Gratis verzending vanaf €60,- Ophalen mogelijk, alles voorradig (verzendkosten €4,95) Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Buiten spelen

27-06-2018 Vandaag is het een zonnige dag en dat nodigt uit om lekker buiten te gaan spelen. Niets zo lekker als frisse lucht en een zonnetje. Buiten spelen kan natuurlijk op veel manieren en kinderen van verschillende leeftijden spelen wat past bij hun leeftijd. De kleintjes spelen lekker in de tuin en in de zandbak of crossen op een fietsje in het rond. Bij mij thuis bouwden de jongens graag hutten. De buiten tafel werd bedekt met dekens en ongeveer alle wasknijpers die ik maar had werden gebruikt om een hut te maken die niet zomaar in zou storten. Daarna werden er kussens en knuffels naar buiten gesleept en in de hut gelegd. Uren waren ze er druk mee.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel minder buiten spelen dan 5 jaar geleden. Toch jammer dat dat erin sluipt, want we weten toch allemaal hoe goed het is voor een kind en hoe heerlijk we het vroeger zelf vonden. Als ouder kun je er ook ontzettend van genieten als je kind buiten speelt. Het betekent namelijk op een hele andere manier spelen dan binnen. Buiten spelen betekent BEWEGEN. En dat is nou juist waar de meeste kinderen behoefte aan hebben. Het is fijn als je kind zichzelf kan vermaken, maar samen iets doen is aandacht hebben voor elkaar, en wie wordt daar nou niet vrolijk van?!
Tja... en zo heb je twee vliegen in één klap: Buiten spelen en Aandacht geven aan je kind.
Weet je wat, ik geef je even een paar voorbeelden van spelletjes die je buiten kunt spelen met je kind van 0 t/m 6 jaar:
-Duik de zandbak in (als je die hebt), maak kastelen of met dunne pvc buizen een gangenstelsel waar water doorheen kan lopen.
-Vul flessen met water en probeer ze bij elkaar om te gooien met de bal totdat er bijna geen water meer in zit.
-Maak een hut van dekens of oude gordijnen. Of heb je nog een tent, zet hem dan op. 
-Speel tikkertje. Nergens heb je zoveel ruimte om alle kanten uit te vluchten dan buiten. 
-Ga samen naar een speeltuintje of kinderboerderij in de buurt.
-Lekker in het gras met de bal rollen of overgooien.

Wat zullen jullie een plezier samen beleven!

in de webshop besteden we natuurlijk ook aandacht aan het buiten spelen. Kijk ook even naar de ballen van Crocodile Creek voor buiten. Die zijn echt leuk! 

Veel plezier buiten!

Liefs, Karin

HippoKids
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.